keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Hiusten pesu

Ollaan harjoiteltu hiusten pesua nyt pariin kertaan, ja nyt olisi aika kirjoittaa postaus kyseisestä toimenpiteestä.

Eli ensimmäiseksi otetaan asiakas vastaan ja ohjataan hänet paikalle. Asiakas suojataan niskaliinalla ja kapalla. Tämän jälkeen hiuksia aletaan selvittämään ja tekemään asiakasanalyysia. 

Asiakasanalyysin avulla päätetään shampoo ja hoitoaine. Asiakkaalta on hyvä myös kysyä kotihoitotottumuksista. Kun hiukset on selvitetty ja asiakasanalyysi tehty, niin asiakas ohjataan pesupaikalle. Pesupaikalla aloitetaan kostuttamalla hiukset kauttaaltaan. Shampoon levitys hiuspohjaan aloitetaan pyörivin liikkein. Kun shampoo on levitetty tasaisesti, voidaan aloittaa huuhtelu. 


Shampoon huuhtelun jälkeen hioukset pyyhekuivataan ja levitetään hoitoaine. Hoitoaineen vaikutusaikana asiakkaan hiuspohjaa hierotaan useita minuutteja. Hoitoaine huuhdellaan pois tämän jälkeen. Huolellisen huuhtelun jälkeen asiakkaan hiuksen pyyhekuivataan jälleen ja siirrytään asiakaspaikalle. Paikalla hiukset selvitetään ja laitetaan mahdollisesti joitain muotoilutuotteita. 


Hiusten föönaaminen aloitetaan ilmakuivaamalla hetken aikaa. Ilmakuivaamisen jälkeen tehdään jakoja ja aloitetaan föönaaminen.



Föönaamisen jälkeen asiakkaalle pyydettäessä voidaan tehdä lettejä tai muotoiluraudoilla esimerkiksi kiharoita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti